Logo nieuwsbladaltena.nl


Om een zo leuk en sportief mogelijk toernooi te realiseren had Sportivity-medewerkster Manita Vervoort de teams zo eerlijk mogelijk verdeeld.
Om een zo leuk en sportief mogelijk toernooi te realiseren had Sportivity-medewerkster Manita Vervoort de teams zo eerlijk mogelijk verdeeld.

Zonnig Beachfestijn Sportivity

Sportschool Sportivity hield afgelopen zaterdag het traditionele beachvolleybaltoernooi onder de meest ideale weersomstandigheden: zon, 21 graden en nauwelijks wind. Een speelplaats voor het toernooi was snel gevonden. Als je in Werkendam aan beachvolleybal denkt, kom je automatisch terecht bij de Copakadijk.

Werkendam - Deze schitterende locatie is de laatste jaren met veel inzet uitgegroeid tot de mooiste beachlocatie in Nederland en mag zelfs het predicaat Olympisch dragen.

Er hadden zich een flink aantal leden aangemeld voor het toernooi. Zij wilden zich wel eens op een andere sportieve manier laten zien.

Wedstrijdleider Han v. d. Akker had een schema gemaakt, waarbij alle teams één keer tegen elkaar zouden spelen. Om een zo leuk en sportief mogelijk toernooi te realiseren had Sportivity-medewerkster Manita Vervoort de teams zo eerlijk mogelijk verdeeld.

Dat dit een terechte keuze was geweest, bleek wel uit de vele spannende wedstrijden met uitslagen als 25-24, 24-21 en 23-19. Spectaculaire reddingen in het rullige zand werden opgevolgd door mooie rally's. Bij de ruim 40 wedstrijden stond de sportiviteit hoog in het vaandel en werd er geen wanklank waargenomen.

Na ruim drie uur spelen op drie velden kon na een korte drinkpauze de finalereeks beginnen. De eindrangschikking in de poulewedstrijden bepaalde het verdere wedstrijdverloop. Zo speelde nummer 1 tegen nummer 6, nummer 2 tegen 5 en 3 tegen 4.

Om deze finalewedstrijden nog attractiever te maken, zou het uiteindelijke positieve doelsaldo het eindresultaat bepalen. Deze interessante spelregel zorgde er wel voor dat alle teams nog kans hadden op de toernooizege en dat zij tot de laatste seconde bleven vechten voor het beste resultaat.

Uiteindelijk wonnen de Blokkers verdiend het toernooi. Zij hadden een beter saldo dan de andere winnende teams: de Jumpers en het Beachteam.

Nadat de prijzen waren uitgereikt werd er nog lekker nagenoten van het mooie weer onder het genot van een heerlijk koel drankje.

Door het leuke succes staat het beachtoernooi voor volgend jaar alweer op de agenda van sportschool Sportivity.

De sportschool ligt aan Van der Kunstraat 4 in Werkendam. Kijk voor meer informatie over Copakadijk en andere evenementen op het terrein op de website:

www.beachsport.nl

Meer berichten


Shopbox