Logo nieuwsbladaltena.nl


Main-tenu geeft concert

Main-tenu, een nieuw barokensemble, houdt op zaterdag 7 oktober een interactief concert. Main-tenu bestaat uit 4 zeer bevlogen barokmusici die niet liever doen dan luisteraars betrekken bij hun muziek. Niet alleen gaan zij over de te spelen muziekstukken vertellen, bezoekers krijgen ook de gelegenheid om vragen te stellen. Of dat nu over de instrumenten, de barokke speelwijze of de muziek is. Het doel van Main-tenu is samen genieten van barokmuziek in het sfeervolle Sleeuwijks Kerkje aan de rivier in Sleeuwijk.

De doorgewinterde professionele barokmusici van Main-tenu spelen in de meest vooraanstaande barokorkesten. Onlangs speelde de hoboist nog in de Royal Albert Hall met J.E.Gardiner.

De musici zijn: Robert de Bree hobo en fluit, Thomasz Plusa viool, Nina Hitz cello en Sietse van Wijgerden clavecimbel/bariton.

Er is muziek van Händel, Petzold, Pepusch en Bach. Petzold's muziek kent iedereen: het beroemde menuet dat uit de paddenstoelen op de Efteling klinkt is niet van Bach, maar van Petzold.

De bekendere musici worden afgewisseld door solowerken van onbekendere componisten, juist aantrekkelijk om zo frisse noten te horen. Als afwisseling horen bezoekers ook een frisse solocantate voor bariton van Telemann.

Kaarten zijn voor het concert te koop en kosten 10 euro. Kinderen tot 18 jaar betalen 2,50 euro. Het concert begint om 20.00 uur. Tussendoor is een pauze. Het Sleeuwijks Kerkje ligt aan Kerkeinde 31 in Sleeuwijk. Zie ook de website www.main-tenu.weebly.com.

Meer berichten


Shopbox