Logo nieuwsbladaltena.nl


Dweilband De Koele Band lekker onder een afdak bij het winkelcentrum aan de Rijksweg. De band hield daar de stemming erin.
Dweilband De Koele Band lekker onder een afdak bij het winkelcentrum aan de Rijksweg. De band hield daar de stemming erin. (Foto: Piet van Vugt)

Avondvierdaagse Nieuwendijk kijkt terug op topjaar

Hoewel de weersverwachting niet best was, beleefde Avondvierdaagse Nieuwendijk vorige week dit jaar een topjaar. Met 450 deelnemers had de organisatie het hoogste aantal inschrijvingen van de afgelopen vier jaar. Alleen in de beginperiode werden aantallen van 600 lopers bereikt.

Door Piet van Vugt

Nieuwendijk - De organisatie van de 12e editie van de Nieuwendijkse Avondvierdaagse moest dit jaar met regelmaat wat bijsturen. Normaal al moet er het nodige georganiseerd worden, maar ditmaal kwam er bij dat diverse straten in Nieuwendijk vanwege werkzaamheden op de schop gingen. De routepijlen van weleer moesten weer uit de kast gehaald wordt.

"Ik begrijp waarom we daar vanaf gestapt zijn", zei secretaris Karl Duijzer, "het is een heel groot karwei ze elke avond neer te zetten en weer op te halen." Voorafgaand aan het defilé op de slotavond was er nog crisisoverleg. De weermannen voorspelden onweer en even nog dreigde doorhalen van het defilé. "Gelukkig werd de verwachting bijgesteld", verklaart Duijzer.

Dat hield niet in dat er op de laatste avond niet een spat regen viel. Elf deelnemers lieten die laatste avond verstek gaan. De anderen trotseerden het weer en volbrachten de tocht met een poncho aan of onder een paraplu.

Het werd dan ook een kleurrijke bijeenkomst op het verzamelpunt bij het winkelcentrum aan de Rijksweg. Dweilband De Koele Band uit Oosterhout hield daar de stemming erin. De muzikanten kozen wel positie onder de luifel van het winkelcentrum.

Toen Muziekverenging Marijke uit Sprang-Capelle arriveerde kon het defilé beginnen. Een lange stoet deelnemers trok over de versierde Rijksweg via de Singel naar dorpshuis Tavenu.

Linda Dekker heeft samen met Maria den Haan alle twaalf edities al meegelopen. "Ik vind het een prachtig evenement, zelfs nu het met de regen allemaal wat somber is. Petje af voor de organisatie."

Die lichte regen weerhield toeschouwers er niet van de deelnemers 'in te halen'. Er werden bloemen overhandigd en er waren snoepzakken. Groenteboer Arie had bakjes druiven gevuld om de wandelaars te kunnen belonen. Aan het eind van het defilé konden de deelnemers nog terecht op een blarenbal in Dorpshuis Tavenu. Dj Dennis van der Stelt draaide daar muziek. Een naamgenoot zou nog zingen, maar vanwege mogelijke afgelasting van het defilé ging dat optreden niet door.

Meer berichten


Shopbox