Logo nieuwsbladaltena.nl


André Segeren is nog altijd onmisbaar voor Dussense Boys. De gemakkelijk scorende aanvaller, regelmatig regiotopscorer, kon bij alle clubs terecht maar koos altijd voor zijn Dussense Boys (Foto Wout Pluijmert)
André Segeren is nog altijd onmisbaar voor Dussense Boys. De gemakkelijk scorende aanvaller, regelmatig regiotopscorer, kon bij alle clubs terecht maar koos altijd voor zijn Dussense Boys (Foto Wout Pluijmert) (Foto: Wout Pluijmert)

Antoine Hoevenaren kiest voor realisme in Dussen

De meeste voetbalclubs maken zich op voor de competitiestart. Nog ruim een week en dan is het zover. Wij namen dit keer een kijkje bij een van de twee zondagclubs in de regio. Dussense Boys werd kampioen en keert terug in de vierde klasse. Hoe hangt de vlag er de kasteelclub bij.

Door Wout Pluijmert

DUSSEN - Het Land van Heusden en Altena kent elf zaterdagclubs. Van oudsher werken alleen Dussense Boys en Be Ready uit Hank hun wedstrijden op zondag af. In Dussen is er ook een periode geweest dat er op zaterdag werd gespeeld, maar die combinatie was niet vol te houden. De club wisselt nu regelmatig de vijfde klasse af met een uitstapje naar de vierde klasse. Dat is ook nu weer het geval. Vorig seizoen leidde de Sleeuwijkse trainer/coach Antoine Hoevenaren de ploeg naar het kampioenschap. Met de terugkeer naar het vierde-klasseniveau is er sprake van realisme. Men hoopt komend seizoen op een plaatsje in de top van het rechterrijtje.

Carnaval en kermis

Natuurlijk wil men in Dussen ook presteren, maar als er ergens een voetbalclub is die van een feestje houdt, is het Dussense Boys. Daar leeft het carnaval als nergens anders in de regio. De Dussense kermis is een begrip en natuurlijk is er nu weer de jaarlijkse voetbalderby tegen het naburige Be Ready. "Dat was na ons kampioenschap het eerste wat spelers en supporters riepen 'de wedstrijden tegen de buren uit Hank komen weer terug'. Iedereen heeft de beide data waarop die wedstrijden worden gespeeld al rood omcirkeld in de agenda staan. Op 29 oktober en 18 maart is het weer zover", haalt Hoevenaren, die ook trainer bij Be Ready was, moeiteloos naar boven. Dat zijn wedstrijden op zich, die bij goed weer moeiteloos duizend belangstellenden naar Dussen en Hank halen. "Allebei de clubs zijn blij met deze gekozen data, want dan heb je nog kans op redelijk weer", verwacht Hoevenaren. Dussense Boys gaat dit seizoen voor een wat meer realistische speelstijl. "Wij gaan niet zoals vorig seizoen vol op de aanval spelen, want dan teken je in de vierde klasse je eigen doodvonnis. Ik kies voor een meer verzorgd spelletje, daar heb ik ook de spelers voor." In Dussen staat een goede mix met spelers als André Segeren en Bob Leemans en een groep talentvolle jeugdspelers.

Meer berichten


Shopbox