Logo nieuwsbladaltena.nl


Dat de stratenlopen in het Land van Heusden en Altena weer in de lift zitten bleek ook donderdagavond weer in Giessen, met bijna 200 deelnemers aan het vertrek was de organisatie opnieuw prima tevreden.
Dat de stratenlopen in het Land van Heusden en Altena weer in de lift zitten bleek ook donderdagavond weer in Giessen, met bijna 200 deelnemers aan het vertrek was de organisatie opnieuw prima tevreden.

Lauran Beijens wint loop Giessen

Lauran Beijens van de Tilburg Road Runners heeft donderdagavond de oudste nog bestaande stratenloop in de regio, de BBQ Compleetloop in Giessen, op zijn naam geschreven. Hij bleef in de traditioneel sfeervolle kermisloop Marcel Laros zeven tellen voor.

Giessen - Dat de stratenlopen in het Land van Heusden en Altena weer in de lift zitten bleek ook donderdagavond weer in Giessen, met bijna 200 deelnemers aan het vertrek was de organisatie opnieuw prima tevreden. En dat het in grote aantallen opgekomen publiek ook nog eens een mooie wedstrijd voorgeschoteld was mooi meegenomen.

Al die kijkers zagen dat bij de eerste doorkomst zich een groepje van vier lopers aan de kop van de wedstrijd genesteld had, de latere nummers een en twee, Koos Verweij nationaal cross kampioen bij de masters en Egbert Hooijkaas uit Zuilichem. Voor laatstgenoemde bleek het tempo te hoog.

Vervolgens was het Lauran Beijens die zich wist los te maken van Laros en Verweij. In de derde ronde was het Verweij die als eerste moest lossen.

Even leek het erop of ook Laros zijn concurrent Beijens moest laten gaan. Maar met nog twee ronden te gaan leek Laros weer een voorsprong te nemen.

Beijens, die in Genderen nog klop kreeg van de 15-jarige Stan Schipperen, wist nu wel aan te haken, en bij het ingaan van de laatste ronden kwamen ze zij aan zij over de streep.

In die laatste ronde sloeg Beijens een definitief gaatje en mocht hij al ruim voor de eindstreep de handen zegevierend omhoogheffen. Laros werd tweede Verweij derde. De tijd van de winnaar was 16:07.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ciska Hensen (19:44) van DAK Drunen, ze bleef de tweede dame Iris van Dalen (20:24) van de Tilburg Road Runners ruim voor. Nikki Bagchus (21:14) van DAK Drunen eindigde als derde.

Lokale helden

De eerste loper uit Giessen was Jan van Stigt, hij werd derde bij de Masters 35+ en deed dat net (18:59) binnen de negentien minuten.

Opmerkelijk was de prestatie van Adrie van der Beek uit Dussen, en dat was niet de laatste plaats bij de mannen, maar wel het feit dat hij de enige deelnemer is die alle 46 wedstrijden in Giessen heeft meegedaan.

De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit is op zaterdag 14 oktober wanneer de Kurenpolderloop op het programma staat.

Een video over de stratenloop in Giessen is te zien op:

youtu.be/eX0zTNbfS9s

Meer berichten


Shopbox