Logo nieuwsbladaltena.nl


In de Biesbosch wordt de laatste tijd regelmatig afval en grof vuil gedumpt, waaronder afgedankte meubels.
In de Biesbosch wordt de laatste tijd regelmatig afval en grof vuil gedumpt, waaronder afgedankte meubels.

Vernielingen in de Hollandse Biesbosch

Biesbosch - Sinds enkele weken worden voorzieningen in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch regelmatig opzettelijk vernield door vandalen. De beheerders van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch hebben er hun handen vol aan. De vernielingen vinden vooral in de avonduren plaats.

Om bezoekers te laten genieten van de Biesbosch, wordt veel aandacht besteed aan het op orde houden van recreatievoorzieningen. Maar de laatste weken worden de beheerders van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch bovenmatig geconfronteerd met vernielingen.

Zo zijn er meerdere bankjes moedwillig vernield, is de kijkruit van de kunstburcht in het BeverBos kapot geslagen en is het zonnepaneel van de Ecolodge eraf gesloopt. Daarnaast wordt in het gebied regelmatig afval en grof vuil gedumpt, waaronder afgedankte meubels. "Het is zo jammer", zegt Henk Bronkhorst, hoofd beheer van de Hollandse Biesbosch. "We zijn nu te veel bezig met repareren en puinruimen. Dit kost onnodig tijd en geld. En frustratie. Bij ons, maar zeker ook bij bezoekers." Want dagelijks bezoeken honderden recreanten het gebied. De Biesbosch kondigt verscherpt toezicht aan. In de avonduren zullen Parkwachters en BOA's extra controleren en handhaven.

Wie vernielingen aanricht of illegaal vuil stort in het natuur- en recreatiegebied riskeert een proces-verbaal en een fikse boete.

Reageer als eerste
Meer berichten