Logo nieuwsbladaltena.nl


In 2015 werd de Boerenerfdag gehouden op het Fok- en Melkveebedrijf De Bloemplaat Hoeve in Almkerk. Behalve dat het een leerzame dag is, is het óók sfeervol. Foto: ZLTO
In 2015 werd de Boerenerfdag gehouden op het Fok- en Melkveebedrijf De Bloemplaat Hoeve in Almkerk. Behalve dat het een leerzame dag is, is het óók sfeervol. Foto: ZLTO

Veertiende Boerenerfdag in Hank

Door Ronald Veuger

Hank - Het begint zo langzamerhand een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden te worden, de Boerenerfdag die onder de vlag van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) wordt georganiseerd. Zij verenigen en behartigen de belangen van zo'n 15.000 boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In onze regio telt de afdeling Altena-Biesbosch ongeveer 300 leden en één daarvan is het moderne akkerbouwbedrijf van Tjerk en Linda de Regt. En dat hun bedrijf op de toekomst is gericht bewijst de verhuizing in 2012 in het kader van Ruimte voor de Rivier vanuit de Biesbosch - waar het bedrijf ruim veertig jaar eerder was gevestigd - naar Hank.

Maar waarom wordt jaarlijks de deur van een bedrijf eigenlijk opengezet? Gerben van Giessen, bestuurslid van ZLTO afdeling Altena-Biesbosch en zelf in Andel kweker van orchideeën: "Veel mensen zien regelmatig, maar letterlijk van een zekere afstand, dat er bijvoorbeeld op het land wordt geploegd, gezaaid of geoogst. Maar wat er allemaal bij komt kijken is niet altijd even zichtbaar. En dát willen we op een Boerenerfdag graag van dichtbij laten zien. Maar behalve dat is er nog meer te zien en te doen. Zo kan iedereen kennismaken met de producten die we in de telen en kinderen hoeven zich niet te vervelen!"

Kortom, heb jij altijd al eens zo'n indrukwekkende machine van dichtbij willen bekijken? Kom dan op zaterdag 19 augustus kijken bij de familie De Regt waar verschillende gewassen worden geteeld, zoals aardappelen, uien vlas, cichorei, wortelen en suikerbieten. Je bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur op de Kortveldsesteeg 1-3 in Hank.

Reageer als eerste
Meer berichten