Logo nieuwsbladaltena.nl


De jeugd heeft ook bij GRC 14 de toekomst. De fusieclub doet het op alle fronten uitstekend. Komend seizoen zal bij uitwedstrijden steeds vaker een dubbeldekker vol supporters meereizen. (Foto Wout Pluijmert)
De jeugd heeft ook bij GRC 14 de toekomst. De fusieclub doet het op alle fronten uitstekend. Komend seizoen zal bij uitwedstrijden steeds vaker een dubbeldekker vol supporters meereizen. (Foto Wout Pluijmert)

Kozakken Boys meteen live op TV

In deze rubriek aandacht voor de top drie voetbalclubs uit het Land van Heusden en Altena. Kozakken Boys (tweede divisie), Achilles Veen (hoofdklasse A) en GRC 14 dat in de eerste klasse C uitkomt.

Door Wout Pluijmert

GIESSEN/RIJSWIJK - In de regio worden zaterdag de eerste oefenwedstrijden al afgewerkt. Kozakken Boys zit al in de tweede week van de trainingen en krijgt zaterdag Jong Volendam, uitkomend in de derde divisie, op bezoek. Een leuke eerste test voor de 'Kozakken', die nog altijd als beste amateurploeg van Nederland door het leven gaan.

Kozakken Boys, dat als eerste regioploeg aan de competitie begint, heeft op 26 augustus een primeur in het nieuwe seizoen. Het uitduel voor de competitie tegen IJsselmeervogels, met ex-Kozak Berry Powel ongetwijfeld in het team, wordt via FOX Sports live uitgezonden.

Achilles Veen, dat maandag op de eerste training al achttien spelers present had, speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd thuis tegen het ambitieuze Unitas/Gorinchem van trainer Rick Adjei.

De voormalig speler van de Veeners was drie jaar geleden nog jeugdtrainer bij de Brabanders en maakte er toen geen geheim van ooit als hoofdtrainer op De Hanen Weide terug te willen keren. Hij is goed onderweg nadat hij Unitas in juni naar de eerste klasse bracht.

Een week later, op 5 augustus, speelt Achilles opnieuw thuis. Nu is betaald-voetbalpartner Jong Willem II te gast. Voor Achilles Veen begint de competitie op 2 september thuis tegen Argon.

Kozakken Boys gaat op de eerste zaterdag van augustus naar Katwijk waar Quick Boys gastheer is. Bij tweevoudig landskampioen Quick Boys, naar de derde divisie gepromoveerd, staan voormalig Kozakken Boys-doelman Jesper Hogedoorn en aanvaller Madjer Lukoki vanaf dit seizoen onder contract.

De Katwijkers speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen AFC/Amsterdam.
GRC 14 begint pas op 23 september aan de competitie. Trainer Marcel van Helmond verwacht zijn spelersgroep op 5 augustus voor het eerst.

Dat GRC 14 drie jaar na het ontstaan van de fusie nu voor het tweede seizoen eersteklasser is, oogt knap. Rond het eerste elftal zijn de omstandigheden verbeterd. Het enthousiasme bij de supporters is ongekend. Komend seizoen zal bij uitwedstrijden steeds vaker een dubbeldekker vol supporters meereizen. Voor Giessen en Rijswijk, die nog niet zo heel lang geleden in de vierde klasse uitkwamen, een unieke situatie.

De Giessen/Rijswijk Combinatie speelt op 12 augustus de eerste oefenwedstrijd, tegen Wilhelmina'26 uit Aalburg dat opnieuw in de tweede klasse uitkomt.

Reageer als eerste
Meer berichten