Logo nieuwsbladaltena.nl


Popnieuws einde jeugdsentiment, nieuwe cd Doyle751 en grote musici

Muzikaal jeugdsentiment nu definitief ten einde

Sleeuwijk - Sleeuwijk was in de jaren zeventig het centrum van de popmuziek. Er was oefenruimte Zwijntje (een oude peuterspeelzaal aan de Notenlaan), het Gemaal (een echt gemaal midden in het veld aan Transvaal) en een wat onbekendere ruimte in een groentetuin aan de dijk.
Tijden veranderen. Na Zwijntje (lang geleden), De Tol (een gebouw als oefenruimte ingericht, vanaf 1987 tot 2004) is nu ook Het Gemaal gesloopt. Er lagen nog lege bierflessen met Vivo (een winkelketen uit de zeventiger jaren) erop.
Het Gemaal stond precies op de plaats waar een nieuwe leiding gelegd moest worden. Einde jeugdsentiment.

Tracklist

Nieuwendijk - De band Doyle751 uit Nieuwendijk werkt aan een cd. Het wordt een EP met zes nummers. De tracklist is af, zo meldt de band of Facebook. Het is nog onduidelijk wanneer de EP uit gaat komen. Doyle751 is niet zo actief op het podium.
Wel is de band een bijna vaste waarde op het Gorcumse Hippiefestival. Indrukwekkend was de performance als Iggy Pop, twee jaar terug, terwijl ook de uitvoering van de nummers van Hawkwind (Hippiefestival 2016) er mocht zijn.

In de wielen

Regio - Er komen in het najaar grote muzikanten naar podia in onze regio. Zowel De Nieuwe Doelen (tegenwoordig De Vijf Zinnen, Het Huis van de Stad) als Poppodium Xinix hebben Hans Lafaille (ooit drummer bij Cuby & the Blizzards) in de agenda staan. Lafailles band heet Bromance. Mogelijk een verwijzing naar (Wild) Romance, de band van Herman Brood.
Lafaille maakte voordat Wild Romance bestond al de lp Showbizz Blues met Brood in 1975. Bromance is op 2 september in Gorcum, op 27 oktober in Nieuwendijk.
De Vijf Zinnen is ook een concurrent voor 't Uivernest in Hank. Beide organisaties hebben Jan Akkerman gecontracteerd. De gitarist komt op 28 september in Gorcum en op 21 oktober in Hank.

Zomer

Regio - Omdat de krant drie weken niet verschijnt nu al opsomming van het gratis programma van Zomerfeesten Gorcum.
Op dinsdag 15/8 o.a. Puinhoop Kollektiv, woensdag 16/8 oa. Broederliefde, donderdag 17/8 Ronde, Stillmode en Douwe Bob en zondag 20/8 Zuco 103. Het speelt zich af op de Groenmarkt.

Reageer als eerste
Meer berichten