Logo nieuwsbladaltena.nl


Covebo 2 de eindwinnaar met een klein verschil: 14-14 en 15-13. De winnende partij werd gespeeld tegen de collega's van Cobevo 1.
Covebo 2 de eindwinnaar met een klein verschil: 14-14 en 15-13. De winnende partij werd gespeeld tegen de collega's van Cobevo 1.

Beachvolleybaltoernooi Copadijk eindigt in clash tussen collega's

Onder de meest ideale weersomstandigheden vond vrijdag 7 juli het afsluitende beachvolleybaltoernooi plaats voor bedrijven op de mooiste, permanente beachlocatie van Nederland: Copakadijk in Werkendam.

Werkendam - Het afgelopen seizoen heeft dit leuke evenement meerdere keren plaats gevonden tot groot enthousiasme van de deelnemers. Damen Ship Yards uit Gorinchem spande de kroon. Zij hadden zelfs een veld gehuurd om daar regelmatig op te kunnen trainen.

De organisatie was in handen van Deborah Schoon-Kadijk en Rene van der Giessen, terwijl Han van den Akker de wedstrijdregie in handen had.

De hele avond stond bol van de hoogtepunten. Niet volleybaltechnisch, daar draait het niet om, maar wel om de inzet, het plezier en vooral de sportiviteit. Vooral dit laatste aspect kwam de gehele avond duidelijk naar voren. De teams hielden zelf de score bij en maakten onderling uit of een bal in of uit was.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er op vijf velden de strijd om de eerste plaats aangegaan. Het bood de toeschouwers een levendige aanblik. De teams waren goed tegen elkaar opgewassen. Monsteruitslagen bleven achterwege.

Een flink aantal wedstrijden eindigden in een gelijkspel, iets dat normaal bij volleybal niet mogelijk is, omdat de organisatie had besloten om met een tijdschema te spelen.

Na de poulewedstrijden begonnen alle teams aan de kruisfinales om zich te kunnen plaatsen voor de uiteindelijke rangschikking. Aan de top streden Covebo 2 en Sportivity om een plaats in de uiteindelijke finale, terwijl Net Niet en Covebo 1 om de andere plaats een heftige strijd uitvochten.

In de onderste regionen stond het Van Den Heuvel team weer op de nominatie om de begeerde rode lantaarn mee te nemen. Zij hadden buiten het team Hardinxveld-Giessendam gerekend. In een vermakelijke wedstrijd pakte het laatstgenoemde team de zo fel begeerde trofee op doelsaldo: 18-15 en 13-23.

De beslissende finale om de hoogste plaatsen werd er eentje met een hoogstaand niveau. Twee teams, die beslist niet van elkaar wilden verliezen: het uitzendbedrijf uit Sliedrecht had twee prima teams naar Werkendam gestuurd: Covebo 1 en 2. Het was een zeer spannende en boeiende finale, die tot de allerlaatste seconde spannend bleef. Uiteindelijk werd Covebo 2 de eindwinnaar met een klein verschil: 14-14 en 15-13. Twee mooie bekers pronken nu in de personeelskantine.

Op een verdienstelijke derde plaats eindigde het team van sportschool Sportivity uit Werkendam.

Als het aan de organisatie ligt, komt er komend seizoen zeker een vervolg op de attractieve toernooi.

Reageer als eerste
Meer berichten