Logo nieuwsbladaltena.nl


Heel erg bedankt!

Vlak voor het tikken van deze column krijg ik een kaartje op mijn bureau met als tekst 'Heel erg bedankt'. Een attent gebaar van één van mijn medewerkers waar ik al jaren mee samen werk. Tegelijkertijd overvalt je dan een gevoel van weemoed. Partir, c'est mourir un peu, zeggen de Fransen.

En zo voelt het ook. Wat een mooie verhalen mocht ik in bijna 25 jaar tikken voor het Nieuwsblad. Eerst als correspondent, later als redacteur en de laatste tien jaar als eindredacteur. Klein leed, groot nieuws. Maar ook vele berichten van dertien in een dozijn. Ook krantenredacties ontkomen soms niet aan een zekere sleur.

'Mijn allermooiste verhaal moet nog geschreven worden'

In de afgelopen maanden heb ik me wel regelmatig afgevraagd wat het mooiste verhaal was dat ik heb geschreven voor het Nieuwsblad. Waren het de interviews in de serie in de 'Hut met Hannie"? De verkiezing van de mooiste straat van Altena (De Hoge Maasdijk!) of de verhalenserie over de Zeven Hoofdzonden. Verhalen over Grietje Post, over de nieuwe gemeente Emmikhoven (jammer dat die naam het niet heeft gered!), over de eeuw van de Honderjarigen, over de ontpoldering van de Noordwaard. Het antwoord heb ik niet gevonden. Ook omdat ik denk dat mijn allermooiste verhaal nog geschreven moet worden. En verhalen schrijven blijf ik natuurlijk gewoon doen, al zullen de lezers van het Nieuwsblad mijn wekelijkse column moeten missen. Rest mij alleen nog al mijn lezers vooral heel erg te bedanken!

www.hanviskie.blogspot.com

Reageer als eerste
Meer berichten