Logo nieuwsbladaltena.nl


Ook de Aalburgse raad heeft een AEd certificaat.
Ook de Aalburgse raad heeft een AEd certificaat.

Aalburg vervangt AED's na tien jaar

AALBURG - De gemeente Aalburg is 10 jaar geleden gestart met de plaatsing van AED's en was daarmee één van de eerste gemeenten met een Hart-Safe project.

Uit de praktijk blijkt nu dat de levensduur van een AED voor gebruik bij een inzet na 10 jaar sterk af kan nemen. Om risico's voor het niet voldoende functioneren van de AED uit te sluiten en om te zorgen dat onze gemeente een veilige Hart-Safe gemeente blijft, start Aalburg met het vervangen van de oudste AED's. De nieuwe AED CR2 is nu ook direct te gebruiken bij kinderen. Deze AED is namelijk voorzien van een kinderknop voor een minder zware elektrische schok, ook de elektroden (pads) zijn geschikt bij kinderen. De nieuwe AED's staan direct via een 3 G verbinding in contact met de leverancier en de beheerder voor de gemeente Aalburg. Dat houdt in dat gebruik of verplaatsing van de AED direct gemeld wordt.

Het belang van de AED heeft zich al vele malen bewezen. Inmiddels heeft de praktijk laten zien dat door het gebruik van de AED in Aalburg er meerdere inwoners hun leven aan te danken hebben. Reeds vele inwoners van de gemeente Aalburg zijn in het bezit van een diploma Reanimeren en AED. Opgeven voor een cursus kan bij oa. de plaatselijke EHBO-verenigingen en de Hartstichting. Meer info via Gerard van Eijndhoven; Email: getrucmy@ziggo.nl .

Reageer als eerste
Meer berichten