Logo nieuwsbladaltena.nl


Eerste patrijspaartje met kuikens in Genderen

REGIO - Het eerste Patrijs paartje met kuikens werd afgelopen zondag gezien door Hans Thur vlakbij Genderen. Het is wachten op de volgende waarneming!

Voor het interregionale project Partridge worden de patrijzen geregistreerd, om zo te weten wat er van deze pas uitgevlogen kuikens terecht komt. Hoeveel kuikens worden er per paartje uiteindelijk vliegvlug? We hopen dat jullie PARTRIDGE willen helpen door vanaf deze maand de kluchten in en rond de Oude Doorn en in en rond Genderen te volgen.

Vogelaars worden gevraagd wekelijks de groepssamenstelling (aantal kuikens en aantal & geslacht volwassen vogels) en de groepsgrootte te bepalen. De kluchten zijn meestal erg plaatstrouw. Als er voldoende voedsel en dekking is, kunnen ze heel de zomer in een gebiedje van maar enkele honderden meters in omtrek zitten. Daardoor zijn ze relatief makkelijk te volgen. Net uitgekomen patrijzenkuikens hebben veel insecten nodig als voedsel en kunnen slecht tegen overmatige regenval. Kale grond, dun ingaaide gewassen of lage kruiden zijn erg belangrijk voor hun overleving.

Gegevens worden op www.waarneming.nl ingevoerd. Je kunt een waarneming ook verborgen houden tot bijvoorbeeld oktober. Geef naast het aantal en het gedrag ook de samenstelling van de groep aan (bijvoorbeeld: 1 adult man, 1 adult vrouw en 6 juveniel). Het is heel makkelijk om je te registreren op waarneming.nl, want dat moet je wel doen om in te kunnen voeren.

Reageer als eerste
Meer berichten